Συνάντηση Σκουρλέτη με δήμαρχο Νισύρου για διορισμούς στο νησί - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
22
Μάι
Back

Συνάντηση Σκουρλέτη με δήμαρχο Νισύρου για διορισμούς στο νησί

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, πραγματοποίησε σύσκεψη σήμερα, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, με τον Δήμαρχο Νισύρου, Χριστοφή Κορωναίο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμαρχος Νισύρου τόνισε στον υπουργό, την ιδιαίτερη σημασία της επίλυσης του χρόνιου προβλήματος με την έλλειψη σε εξειδικευμένο μόνιμο και επιστημονικό προσωπικό και ειδικότερα την ανάγκη επίσπευσης διαδικασιών διορισμού των ήδη εγκεκριμένων προσλήψεων στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρει το ΥΠΕΣ, ο υπουργός ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η δημοτική Αρχή, με σκοπό αφενός την ενεργειακή αναβάθμιση του νησιού, αφετέρου την αριστοποίηση του τρόπου διαχείρισης των αποβλήτων με έμφαση στην μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση τους, για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος, προς όφελος της ποιότητας ζωής και της οικονομίας.

Ο κ. Κορωναίος αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που έχει με τη ΜΟΔ, με σκοπό την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση για αναπτυξιακά έργα δεδομένου ότι ο δήμος δεν έχει επαρκείς υπηρεσίες για να υποστηρίξει τέτοιες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών του υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη στήριξη των Ο.Τ.Α., σημειώνει στην ανακοίνωση του, το ΥΠΕΣ, στον σχεδιασμό, την ωρίμανση και την υλοποίηση έργων, η ΜΟΔ τίθεται στη διάθεση αυτών για παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό, διαχείριση και υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ αναπτυξιακών προγραμμάτων χωρίς κόστος για τους δήμους.

Επίσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Κορωναίος εξέφρασε την αντίθεσή του στην εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου υψηλής ενθαλπίας από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες και περιέγραψε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του εν λόγω σχεδίου, προκρίνοντας το μείζον ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.

Τέλος κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Νισύρου ότι θα εξετάσει με προσοχή τα θέματα που αναπτύχθηκαν και υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα εξακολουθεί να στηρίζει έμπρακτα τους μικρούς νησιωτικούς δήμους, με κατεύθυνση στην ουσιαστικότερη λειτουργία τους, για την κάλυψη των αναγκών των νησιωτών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!