«Σημείο εκκίνησης» για νέα συμφωνία οι αλλαγές σε Δημόσιο, φορολογία, ασφαλιστικό και ιδιωτικοποιήσεις

Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, που επικαλούνται μάλιστα και πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, σύμφωνα με τα οποία η Αθήνα δεν θα μπορέσει να αποφεύγει μέτρα, που σήμερα θεωρούνται ταμπού.

Ποια είναι αυτά; αυξήσεις στο ΦΠΑ και σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης, παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό αλλά και στοχευμένες ιδιωτικοποιήσεις. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας συναντιόταν με την Ανγκελα Μέρκελ το Reuters επικαλείτο δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι δύσκολα θα μπορέσει η νέα κυβέρνηση να ξεφύγει από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, αφού θεωρούνται λίγο ως πολύ ως σημείο εκκίνησης για την όποια διαπραγμάτευση και νέα συμφωνία.

Ο πραγματικός… μπελάς είναι το ασφαλιστικό, αφού ούτε καν συζητείται, βέβαια, περαιτέρω μείωση των κύριων συντάξεων, όπως ζητούσαν οι εκπρόσωποι των δανειστών στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση. Επί του παρόντος, η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει ουσιαστικά τέλος στις πρόωρες συντάξεις, με ισχυρά αντικίνητρα, που θα αποθαρρύνουν όσους σκέπτονται να αποχωρήσουν νωρίτερα από την εργασία τους, ενώ θα προχωρήσουν οι διοικητικές ενοποιήσεις Ταμείων.

Όσον αφορά στο Δημόσιο, στόχος είναι η καθολική εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου και ο εξορθολογισμός του, αφού ακόμα και σήμερα υπάρχουν αποδοχές πολλών ταχυτήτων, για υπαλλήλους ανάλογων προσόντων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΛΛΑΓΕΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΜΕΡΚΕΛ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!