Σαμαράς: Να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα

Χρέος όλων είναι να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα, καθώς οι ‘Ελληνες περιμένουν πολλά, είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργικό συμβούλιο τονίζοντας ότι «δουλεύω όλη μέρα, όλο το 24ωρο, περιμένω το ίδιο από εσάς. Θέλω σωστές σχέσεις και συντονισμό. Να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα«.

«Δεν τους ενδιαφέρει η κομματική καταγωγή και προέλευση κανενός. Η τοποθέτηση δεν δείχνει κομματική δικαίωση, αυτό που έχει σημασία είναι να δικαιώσετε την ελπίδα των Ελλήνων» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι μπορεί η κυβέρνηση να πετύχει, πάνω από κομματικές και προσωπικές προτεραιότητες οι οποίες, όπως τόνισε, περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Επιπλέον, ζήτησε από τους υπουργούς να ενημερώνουν γρήγορα για τα θέματά τους, να απαντούν στη Βουλή, να στηρίζουν την κυβέρνηση και να γνωστοποιούν για τα νομοθετικά τους σχέδια, ώστε στη συνέχεια να ενημερώνονται εγκαίρως οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Σημείωσε επίσης ότι εκτός από τον εαυτό του, είναι στη διάθεσή τους ανά πάσα στιγμή ο υπουργός Επικρατείας και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και συμπλήρωσε, ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την εναπομείνασα τετρατία.

«Δεν είναι κυβέρνηση μόνο για δύσκολα πράγματα. Είναι μια κανονική κυβέρνηση, σε έκτακτες συνθήκες που έχει και μεγάλη στόχευση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Επίσης, επέστησε την προσοχή όλων των υπουργών για την προσωπική συμπεριφορά και νοοτροπία τους, τους συνέστησε να αποφύγουν τις θεατρικότητες και σημείωσε ότι είναι λάθος οι συνεχείς εμφανίσεις στην τηλεόραση.
«Θέλω λίγα και καλά, ο κόσμος μας κρίνει κάθε μέρα«, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος τη κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, όταν πήρε το λόγο, ανέφερε ότι όσα είπε ο πρωθυπουργός τον απηχούν πλήρως και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την νέα αφετηρία. Μίλησε για εξάντληση τετραετίας, για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και δρομολόγηση της συνταγματικής αναθεώρησης με κοινωνικό πρόσημο.
«Ολες και όλοι έχουν συλλάβει το μήνυμα των καιρών. Οι διαφορές μας είναι πολλές, αλλά πρέπει να τις υπερβούμε για να δώσουμε στον κόσμο ότι περιμένει» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!