Σακελλαρίδης: "Aν μια κυβέρνηση δεν έχει μαζί της τους βουλευτές, πηγαίνει σε εκλογές" - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
17
Ιανουάριος
Back

Σακελλαρίδης: “Aν μια κυβέρνηση δεν έχει μαζί της τους βουλευτές, πηγαίνει σε εκλογές”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μίλησε το πρωί για την επικείμενη συμφωνία, παραδέχθηκε ότι οι ελληνικές προτάσεις περιλαμβάνουν σκληρά μέτρα, ενώ τόνισε ότι αν μια κυβέρνηση δεν έχει μαζί της τους βουλευτές, πηγαίνει σε εκλογές.

«Το κλίμα έχει βελτιωθεί. Είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία», τόνισε αρχικά ο κ. Σακελλαρίδης και συνέχισε λέγοντας:

«Ο Τσίπρας έθεσε χθες στους ηγέτες το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Προσπαθεί να τα εξαιρέσει από την αύξηση», επισήμανε ακόμα ενώ ξεκαθάρισε ότι «Ο πρωθυπουργός, έθεσε στους ηγέτες το θέμα του χρέους, έχουμε κάνει ρεαλιστική πρόταση».

«Υπάρχει πλήρης συναίσθηση ότι υπάρχουν μέτρα στην πρόταση που είναι σκληρά. Όμως ο προσανατολισμός των μέτρων δεν είναι να τα πάρουμε ξανά από αυτούς που έχουν πληρώσει το μάρμαρο. Ακόμα και στον ΦΠΑ, έχουμε δώσει μάχη να μειωθεί στα φάρμακα. Έχουμε δώσει σκληρή μάχη, το ρεύμα να μείνει στο 13%, η εστίαση το ίδιο και πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου εύκολη αυτή η διαπραγμάτευση», σημείωσε ακόμα.

«Η παράταση δεν θα εξυπηρετεί αν δεν χρηματοδοτηθεί. Δεν είναι το πρόβλημα αν θα έχουμε παράταση η αν δεν θα έχουμε παράταση, αλλά κάτω από ποιες συνθήκες. Θα μπορούσαμε να μιλούσαμε για μια παράταση, στον βαθμό που μπορεί οι ανάγκες τις χώρας να χρηματοδοτηθούν», πρόσθεσε.

«Θα έχουμε σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κάθε βουλευτής θα αναλάβει τις ευθύνες του», είπε ακόμα ο κ. Σακελλαρίδης ενώ στο ερώτημα για το τι θα συμβεί αν δεν περάσουν τα μέτρα από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης:

«Αν μια κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη των βουλευτών της δεν μπορεί να λειτουργήσει και πάει σε εκλογές».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!