ψηπτε-ζητά-νέα-εκταμίευση-ύψους-225-εκατ-436243
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 31.05.2018 | 15:42

ΨΗΠΤΕ: Ζητά νέα εκταμίευση ύψους 22,5 εκατ. ευρώ προς τα ΕΛΤΑ

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αίτημα προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη απέστειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, για την εκταμίευση ποσού ύψους 22,5 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διατεθεί προς τα ΕΛΤΑ. Πρόκειται για ποσό που αφορά την αποζημίωση καθολικής υπηρεσίας για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και ολόκληρο το 2015.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε υπάρξει άλλη μία εκταμίευση αντίστοιχου ποσού προς τα ΕΛΤΑ από το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, η οποία αφορούσε την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας για ολόκληρο το 2013 και το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Και το σημερινό αίτημα του υπουργείου για την οικονομική ενίσχυση των ΕΛΤΑ αποσκοπεί στη ρύθμιση εκκρεμοτήτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων και την αποπληρωμή του χρέους προς τη ΔΕΗ.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan