«Ψαλίδι» στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων – Ποια σενάρια επανέρχονται

Επανέρχονται οι πληροφορίες που θελουν δραστικές μειώσεις στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται να βάζει «ψαλίδι» και στις συντάξιμες αποδοχές του συγκεκριμένου κλάδου, οι οποίες, να σημειωθεί, επιβαρύνουν απευθείας τον προϋπολογισμό.

Ο στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι οι συντάξεις «να προσγειωθούν» σταδιακά στα όρια των ασφαλισμένων στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αποφευχθούν οριζόντιες μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων του κουαρτέτου με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών ετέθησαν στο τραπέζι όλα τα σενάρια περικοπών, σε συνδυασμό με την κλίμακα των ποσοστών αναπλήρωσης που θα ισχύουν για τους νέους συνταξιούχους.

Σε αυτή την κατηγορία πλέον θα ενταχθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα ασφαλιστούν στο ενιαίο ταμείο, κάτι που θα σημάνει την κατάργηση της διεύθυνσης συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως και των ταμείων πρόνοιας, που θα απορροφηθούν από το νέο ταμείο.

Περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα και στα μερίσματα, μειωμένο ανώτατο πλαφόν συντάξεων βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, οι οποίοι αξιώνουν μειώσεις πέραν των «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησης, προκειμένου να επανέλθει το κουαρτέτο στην Αθήνα.

Επίσης, προκρίνεται η οριζόντια μείωση 5% στις επικουρικές και σενάρια για μειώσεις από 20%-50% στα εφάπαξ Δημοσίου και ΔΕΚΟ. Το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει την επιβολή μείωσης 5% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις και παραλλήλως την επιβολή αύξησης στις εργοδοτικές και εργατικές εισφορές κατά 1,5%.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΕΚΟ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΕΦΑΠΑΞ, ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!