Προσφυγικό -Κουμουτσάκος: Την άνοιξη θα είμαστε έτοιμοι

  • Απο stergios
  • 9 Φεβρουαρίου 2020 - 13:38
  • Comments Off

Τους πρώτους μήνες της Άνοιξης η Ελλάδα θα είναι πλήρως θωρακισμένη για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι είναι θέμα εβδομάδων οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα κλειστά κέντρα στα νησιά και πρόσθεσε ότι έχουν εντοπιστεί οι τοποθεσίες που θα γίνουν.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου εξήγησε ότι θα υπάρχουν κλειστοί χώροι για όσους δεν έχουν προσφυγικό προφίλ και έχουν προβατική συμπεριφορά.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι η χώρα πρέπει να έχει σαφή εικόνα για το ποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις παράγουν έργο και ποιες όχι.

Σχετικά την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων, ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε πως το μέτρο εξετάζεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης ασφάλειας των συνόρων. Πρόσθεσε ότι έργο θα δοκιμαστεί, θα είναι πιλοτικό και όχι οριστικό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!