Προς «κούρεμα» κόκκινων δανείων

Αντιγραφή του μοντέλου που εφαρμόζεται στην Ιρλανδία, τη Μ.Βρετανία και τις ΗΠΑ για τα «κόκκινα δάνεια» εισηγείται η Τρόικα στην κυβέρνηση, ζητώντας να προχωρήσει σε γενναίες ρυθμίσεις μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Στον πυρήνα αυτών των ρυθμίσεων βρίσκεται η διαγραφή μέρους του χρέους που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί όπως επίσης μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για πολλές χαμηλές δόσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», όπως προκύπτει από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, η κυβέρνηση καλείται να εισαγάγει τις έννοιες των «αποδεκτών δαπανών διαβίωσης» καθώς και του «συνεργάσιμου δανειολήπτη». Για τον σκοπό αυτό τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η Τράπεζα της Ελλάδας, η Ελληνική Ενωση Τραπεζών και οι καταναλωτικές οργανώσεις θα πρέπει να συνεργαστούν ώστε να φέρουν και να καθιερώσουν τους δύο ορισμούς και στην ελληνική αγορά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΑΝΕΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!