Προϋπολογισμοί ΟΤΑ: Στενεύει ο «κορσές» του ελέγχου για το 2014

Μέχρι 5/9 η ενσωμάτωση είναι υποχρεωμένοι οι ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ του να ενσωματώσουν τους προϋπολογισμούς τους στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, στενεύοντας, με αυτό τον τρόπο, τον «κορσέ» του ελέγχου τους από την κυβέρνηση.

Όπως υπενθυμίζει σχετική επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας «στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικών διατάξεων, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία ενσωμάτωσης των σχεδίων των προϋπολογισμών των Δήμων και Περιφερειών και των ΝΠΔΔ αυτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.eetaa.gr/modota/modota.htm».

Και προσθέτει: «Σας υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ενσωμάτωση του προϋπολογισμού έτους 2014, από την οικονομική επιτροπή, είναι η 5η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.»

Υπενθυμίζεται ότι  με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του το δ.σ. της ΚΕΔΕ πρότεινε στους δήμους να μη στείλουν τα προσχέδια των προϋπολογισμών τους στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά τα δημοτικά συμβούλια να προχωρήσουν στην ψήφιση των προϋπολογισμών τους και στην αποστολή τους προς τις αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το δ.σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να ζητήσει κοινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη και τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, προκειμένου να δοθούν οριστικές λύσεις σε σχέση με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την κατάρτιση των προϋπολογισμών των δήμων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Για απαντήσεις σχετικά με την καταρτιση των προϋπολογισμών των ΟΤΑ για το 2014 κάντε κλικ εδώ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΛΕΓΧΟΣ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!