Προχωράνε οι μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων σε Άμφισσα & Θήβα

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ κ. Μανώλη Γραφάκου, στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και του ΧΥΤΥ Άμφισσας στη θέση «Βαρτός» του Δήμου Δελφών, σε έκταση 139.500 m2, ο οποίος τίθεται σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα:

  • Ο ΧΥΤΥ είναι ετήσιας δυναμικότητας κατά μέσο όρο 20.000 tn/έτος και συνολικής δυναμικότητας 362.487 m3.
  • Η Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων (εργοστάσιο κομποστοποίησης) είναι δυναμικότητας 6.000tn ετησίως. Το έργο θα εξυπηρετεί του 2 Δήμους της Π.Ε Φωκίδας (Δελφών & Δωρίδας).

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον εν λειτουργία ΧΥΤΥ Θήβας και στην Νέα σύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2021 εξυπηρετώντας τους Δήμους Θηβαίων, Τανάγρας και Αλιάρτου – Θεσπιέων και αφορά:

  • στην επεξεργασία 32.000 τόνων/έτος σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων,
  • 1.850 τόνων/ έτος  προδιαλεγμένων οργανικών και
  • 7.000 τόνων/έτος ιλύος (λυμάτων λάσπης)  από εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών των Δήμων

Να σημειωθεί ότι μέσω αναερόβιας επεξεργασίας θα επιτυγχάνεται παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και σε παραγωγή compost.

Η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας καθώς και Δημάρχων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΕΝ, ΧΥΤΥ, ΑΜΦΙΣΣΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!