Πότε προτείνεται να ανοίξουν μουσεία, θερινά σινεμά, θέατρα και συναυλίες

Tο υπουργείο Πολιτισμού, αναμένεται να προτείνει χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην οποία θα συμμετάσχει και η Λίνα Μενδώνη. Τον τελευταίο λόγο θα έχει φυσικά η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει πρόταση για το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐιου, την ίδια μέρα δηλαδή που ανοίγει και ο τουρισμός. Παράλληλα, η 21η Μαΐου εξετάζεται ως κατάλληλη ημέρα για το άνοιγμα των θερινών σινεμά.

Προς το τέλος του μήνα, και πιο συγκεκριμένα, στις 28 Μαΐου,  ενδεχομένως να ανοίξουν τα θέατρα και να διοργανωθούν και οι πρώτες υπαίθριες συναυλίες.

Σημειώνεται, ότι σε κάθε περίπτωση, οι όποιες πολιτιστικές δραστηριότητες επιτραπούν, θα γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού αναμένεται να ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, δηλαδή χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και διενέργεια self test.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΣΙΝΕΜΑ, ΘΕΑΤΡΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]