Πιτσιόρλας: «Οι μπουλντόζες θα μπουν το 2018 στο Ελληνικό»

«Ό,τι και να αποφασίσει το ΚΑΣ δεν θα επηρεάσει το Ελληνικό. Οι μπουλντόζες θα μπουν το 2018» τόνισε στον Σκάι, ο κ. Πιτσιόρλας.

Σε ερώτηση αν θα σταματήσει το έργο σε περίπτωση που σε μια περιοχή βρεθούν αρχαία, ο κ. Πιτσιόρλας απάντησε: «Η περιοχή θα χαρακτηριστεί »αρχαιολογικού ενδιαφέροντος» και θα υπάρξει μια αυξημένη προσοχή. Το έργο δεν θα σταματήσει και οι μπουλντόζες θα μπουν το 2018».

«Ολόκληρες πόλεις στην Ελλάδα είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και χτίζονται σπίτια κάθε μέρα», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι το μοναδικό ζητούμενο θα είναι οι εργολάβοι να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Ο υφυπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα του Spiegel, που υποστηρίζει ότι η Fraport, θα αξιώσει αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ από το ελληνικό κράτος, εξαιτίας της κακής κατάστασης που βρίσκονται τα αεροδρόμια. «Αν η Fraport έχει αποδείεξις να έρθει να διεκδικήσει αποζημίωση» είπε ο κ. Πιτσιόρλας.

Προσέθεσε ότι όπως Αθήνα περιμένει από την εταιρεία να καταβάλλει το ετήσιο ενοίκιο για τα περιφερειακά αεροδρόμια έτσι και η ελληνική πλευρά σέβεται τις δεσμεύσεις της.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ, ΚΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!