Πιέσεις για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου – Ποιοι απειλούνται με «ψαλίδι» στις αμοιβές

Κριτήρια ανάλογα με αυτά που ισχύουν για το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου καλείται να εφαρμόσει μελλοντικά για τα ειδικά μισθολόγια η κυβέρνηση μετά τη σαφή τοποθέτηση των δανειστών για μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο​, στη διάρκεια των επαφών του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το θέμα πάει σε επόμενο στάδιο αξιολόγησης, κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι για τα μισθολόγια των πανεπιστημιακών».

Σε επόμενη φάση, εφόσον επιχειρηθεί εν τέλει κάποια περικοπή, αλλαγές θα δουν στις αμοιβές τους εργαζόμενοι που ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας και το Στράτευμα, οι γιατροί του ΕΣΥ, το διπλωματικό σώμα, οι δικαστές κλπ. – κλάδοι δηλαδή που υπάγονται σε καθεστώς ειδικού μισθολογίου (όπως και οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ που αναφέραμε προηγουμένως).

Το κόστος των ειδικών μισθολογίων, που περιλαμβάνουν περίπου 150.000 υπαλλήλους, αγγίζει για τον Κρατικό Προυπολογισμό ετησίως τα 2,6 δισ. ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!