Πέτσας επιβεβαιώνει aftodioikisi.gr: Παραδέχεται τα λάθη στη λίστα με τους 82 δήμους

Αττική: «Μπλακ άουτ» σε 30 περιοχές & ο Πέτσας ασχολείται με το σπίτι του (εικόνα)

Τα λάθη στη λίστα «Πέτσα -Κικίλια» παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών με συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, όπου τονίζει ότι τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς είναι, σε πολλές περιπτώσεις, υποεκτιμημένα, καθώς βασίστηκαν στην απογραφή του 2011(!!), και΄καθώς δεν περιέλαβαν τους ετεροδημότες, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr,  αδικούν πολλούς δήμους της χώρας.

H αναδίπλωση και η παραδοχή Πέτσα αφού πέτυχε ένα ακόμα «αυτογκολ» έρχεται μετά τις έντονες αντιδράσεις δημάρχων,  οποίοι όχι μόνο διαψεύδουν τα στοιχεία της «λίστας» αλλά απείλησαν και με μηνύσεις. Συγκεκριμένες δηλώσεις είχε κάνει στην aftodioikisi.gr o δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος , τον οποίο επικαλέστηκε και ο κ. Πέτσας στην συνέντευξη του.

Δεν υπολογίστηκαν οι ετεροδημότες

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα διέρρευσε επιλεκτικά στοιχεία της λίστας σε ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα», ο κ. Πέτσας, αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει, δηλώνοντας: «Κατ’ αρχάς χρειάζεται να δούμε τα νούμερα με προσοχή. Δεν θέλουμε να δείξουμε κανέναν με το δάχτυλο. Οι αριθμοί χρησιμοποιούνται σαν ένας πρώτος «μπούσουλας». Ξεκινάμε, πράγματι, από τις περιοχές στις οποίες φαίνεται ότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά. Και για ποιον λόγο είναι χαμηλά; Ίσως γιατί ο παρονομαστής να είναι υπερεκτιμημένος. Χρησιμοποιούνται τα στοιχεία της απογραφής του 2011 και τώρα βρισκόμαστε στο 2021. Για παράδειγμα, χθες που μιλούσα με τον δήμαρχο της Αργιθέας ή με τον δήμαρχο στη Λίμνη Πλαστήρα, είναι προφανές ότι εκεί στην απογραφή έχουν υπολογιστεί ετεροδημότες που δεν ζουν στην περιοχή. Είναι, δηλαδή, πολύ μικρότερος ο παρονομαστής, επομένως, το ποσοστό θα ανέβαινε. Παρ’ όλα αυτά, ξέρουμε ότι υπάρχουν γεωγραφικά χαρακτηριστικά στη χώρα μας, καθώς και ηλικιακά χαρακτηριστικά, που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να πάμε πόρτα-πόρτα. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε, στέλνοντας και κινητές μονάδες, αλλά και με τη συνεργασία των δημάρχων, των δημοτικών συμβούλων, τον προέδρων των κοινοτήτων, των αντιδημάρχων, του ιατρικού και του εμπορικού συλλόγου, πολιτιστικών συλλόγων, συνδέσμων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και στην εστίαση. Όλοι αυτοί θα είναι στις συναντήσεις που θα κάνουμε, αρχής γενομένης από την Ευρυτανία την επόμενη εβδομάδα.

Υπάρχει, βεβαίως, και ένα άλλο χαρακτηριστικό που βιώσαμε τον προηγούμενο μήνα. Και αναφέρομαι σε μία δυσπιστία απέναντι σε ένα συγκεκριμένο εμβόλιο, το εμβόλιο της AstraZeneca. Σε περιοχές, στις οποίες υπήρχε αυτό το εμβόλιο, παρατηρήθηκε μία αναβλητικότητα και για τον λόγο αυτό, παρέχεται πλέον η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να επιλέξουν όποιο εμβόλιο επιθυμούν. Δίνουμε, δηλαδή, μία παλέτα επιλογών, προκειμένου να γίνουμε πιο ελκυστικοί.

Λάθη και στα αστικά κέντρα

Ο αναπληρωτής υπουργός επίσης πρόσθεσε: Στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει μία ακόμα ιδιαιτερότητα. Η καταγραφή με βάση το εμβολιαστικό κέντρο δείχνει ότι κάποιος, για παράδειγμα, μπορεί να έχει πάει στο «Μέγκα Εμβολιαστικό Κέντρο» στο Μαρούσι, ενώ είναι κάτοικος Γλυκών Νερών, Ραφήνας ή Ελευσίνας. Ως εκ τούτου, η Δυτική Αττική ή η Ανατολική Αττική εμφανίζει χαμηλότερα ποσοστά, επειδή ο εμβολιασμός έχει γίνει στο Μαρούσι. Τέτοια φαινόμενα υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη. Για παράδειγμα, δέχθηκα μία επιστολή από τον δήμαρχο της Θέρμης. Τέτοια θέματα, φυσικά, θα τα δούμε. Πάντοτε, όμως, μας ενδιαφέρει και ο απόλυτος αριθμός. Εκεί, δηλαδή, όπου υπάρχουν δημότες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και δεν το κάνουν. Και αυτούς θέλουμε να παρακινήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΕΜΒΟΛΙΟ, ΠΕΤΣΑΣ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]