Περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους: Στις 15:00 ανακοινώνονται τα νέα μέτρα - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους: Στις 15:00 ανακοινώνονται τα νέα μέτρα

Ένα νέο πλαίσιο, το οποίο θα δίνει περισσότερες και μεγαλύτερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους πολίτες θα ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 15:00.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Open ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους. Όπως σημείωσε στις 10:00 το πρωί θα υπάρξει συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών στην οποία θα δώσει το «παρών» και ο ίδιος και ακολούθως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιθυμεί στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης αμιγώς για εμβολιασμένους, να μην υπάρχουν στο εξής περιορισμοί, ούτε στην μουσική ή τον χορό και οι θαμώνες να μπορούν να κινούνται ελεύθερα.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει η μάσκα στο λιανεμπόριο, αλλά καταργούνται οι περιορισμοί σε αποστάσεις και τετραγωνικά, ενώ και οι παρελάσεις- με πρώτη αυτήν της 28ης Οκτωβρίου- θα πραγματοποιούνται στο εξής κανονικά.

Ο Θάνος Πλεύρης χθες, πρόσφατα, έκανε λόγο για ένα σχέδιο επιστροφής των εμβολιασμένων «σε σημείο κανονικότητας».

Κεντρικός στόχος είναι να μην υπάρξουν «πισωγυρίσματα» στην οικονομική και κοινωνική ζωής της χώρας.

«Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στη μάχη κατά της πανδημίας» δήλωσε από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αναλυτικά, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα είναι τα εξής:

  • Σε κλειστούς χώρους, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και εστίαση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
  • Οσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα μπορούν να παραμένουν στα καταστήματα αυτά όση ώρα θέλουν και εφόσον οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων απασχολούν εργαζόμενους που είναι επίσης πλήρως εμβολιασμένοι, δεν θα υπάρχει καμία απαγόρευση ή περιορισμός σε τετραγωνικά, αποστάσεις, χορό, κλπ.
  • Επίσης, οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα περιορίζονται από κανένα lockdown σε κόκκινη περιοχή, θα μπορούν να κινούνται  κανονικά και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας – από 01:00 έως 06: 00  – σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους που θα πρέπει να επιστρέφουν σπίτι τους.

Στους κινηματογράφους και τα θέατρα

Στους κινηματογράφους και στα θέατρα, οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να επιτρέπουν την είσοδο σε αποκλειστικά εμβολιασμένους με αντάλλαγμα την εκμετάλλευση του 100% του χώρου της επιχείρησής τους.

Αυτό σημαίνει πως θέατρα και κινηματογράφοι θα μπορούν να γεμίζουν, υπό την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν μέσα είτε εμβολιασμένους είτε ανθρώπους που έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη η Επιτροπή Επιδημιολόγων εισηγήθηκε να παραμείνουν σε κόκκινο βαθμό συναγερμού η Θεσσαλονίκη και ακόμη δέκα περιοχές ενώ αποφάσισε πως πρέπει να ανέβουν επίπεδο επικινδυνότητας στον επιδημιολογικό χάρτη οι Σέρρες και η Καρδίτσα.

Τις τελευταίες ημέρες είχε παρατηρηθεί μάλιστα πως αρκετοί Θεσσαλονικείς επέλεγαν τις γειτονικές Σέρρες για να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στην συμπρωτεύουσα.

Έτσι, εκτός από Σέρρες και Καρδίτσα, τα μέτρα παρατείνονται στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!