Παζάρια για τη νέα σύμβαση για την παραχώρηση του Ελληνικού

Μέχρι το Φθινόπωρο θα έρθει στη Βουλή η επικαιροποιημένη σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε ερώτηση τέλος του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι έως τότε θα έχουν καταλήξει οι συζητήσεις του ελληνικού δημοσίου με τον επενδυτή. Σημειώνεται ότι μέχρι τον Οκτώβρη θα πρέπει η πλευρά της πολιτείας να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες διαφορετικά η σύμβαση για την παραχώρηση κρίνεται άκυρη. Κεντρικό θέμα στη συζήτηση είναι μεταξύ άλλων και το ποιος θα αναλάβει το κόστος υπογειοποίησης της παραλιακής που ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις σε δυσθεώρητα ύψη. Παράπλευρο θέμα με το Ελληνικό είναι και το ιδιοκτησιακό των ΕΛΠΕ όπου η κυβερνητική πλευρά βλέπει με καλό μάτι, σύμφωνα με πληροφορίες, την είσοδο στο σχήμα Ιρανικών κεφαλαίων στη θέση, που κατέχει σήμερα ο Όμιλος Λάτση (διαθέτει την πελιοψηφία). Ωστόσο η πλευρά του Ομίλου δεν εμφανίζεται διατεθειμένη για … τέτοιες παραχωρήσεις

Απαντώντας επίσης ο κ. Τσακαλώτος σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου ο κ. Τσακαλώτος ανακοίνωσε μέσα στις επόμενες 10 μέρες θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου για την παροχή κινήτρων με σκοπό την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: reporter.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!