Πάτρα: Επίσκεψη Πολάκη στο «Αγ. Ανδρέας» – Συγκέντρωση συνδικάτου

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 10.30 το πρωί στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας για τα ζητήματα της υγείας, απαντά το Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών και Τροφίμων Ν. Αχαΐας στην αυριανή επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνδικάτου τονίζουν ότι:

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ο λαός βιώνουν τις τραγικές συνέπειες στην Υγεία από την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,στα χνάρια των προκατόχων της, με την παραπέρα εμπορευματοποίησή της και το ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των σχετικών κρατικών κονδυλίων, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Π. Πολάκης επισκέπτεται την Πάτρα την Τετάρτη 05 Ιούλη για τα εγκαίνια του νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα.

Είναι πλέον δεδομένο ότι ο λαός βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει φάρμακαγιατρούς κι εξετάσεις, ότι οι δημόσιες δομές Υγείας, οι εργαζόμενοι σ’ αυτές και οι ασθενείς αγκομαχούν κάτω από το βάρος της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της επέκτασης των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των τεράστιων ελλείψεων, με τον νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα να μην αποτελεί εξαίρεση.

Μέσα από τις επικοινωνιακές φιέστες αποκρύπτεται ότι στο πλαίσιο της «εξοικονόμησης» κονδυλίων του αστικού κράτους, διαιωνίζονται και επεκτείνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις με διάφορες μορφές (μπλοκάκια, συμβασιούχοι, προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ, συμβάσεις με ΚΟΙΝΣΕΠ κ.λπ.), τα νοσοκομεία λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικάκριτήρια, με στόχο το κόστος λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας του προσωπικού, να καλύπτεται από την «πώληση» υπηρεσιών Υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Γι’ αυτό και στις συμβάσεις έργου ή εργασίας αλλά και στις ΚΟΙΝΣΕΠ, η μισθοδοσία των εργαζομένων θα καλύπτεται από τα έσοδα των νοσοκομείων και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Εργαζομένων στα Ποτά Τρόφιμα ν. Αχαϊας καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους του κλάδου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5/7/2017 στις 10.30 το πρωί στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας για τα ζητήματα της υγείας, με αφορμή η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού υγείας.

Διεκδικούμε:

  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.
  • Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων
  • Παράρτημα του IKA στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών.
  • Να εξοπλιστούν πλήρως με ιατρικό εξοπλισμό και να στελεχωθούν με υγειονομικό προσωπικό τα κέντρα υγείας κ. Αχαιας και Χαλανδρίτσας.
  • Ιατρός εργασίας σε κάθε επιχείρηση που απασχολεί τουλάχιστον δέκα εργαζομένους.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΠΑΤΡΑ, ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!