Παρέμβαση Κοντονή στην αθωωτική απόφαση-σκάνδαλο για το Μητροπολίτη Αμβρόσιο

Την πρακτική που είχε ακολουθήσει στην περίπτωση της απαλλακτικής απόφασης στην υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, άφησε να εννοηθεί ότι θα επαναλάβει και σε αυτή για το Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό αύριο θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση».

Και πρόσθεσε: «Η δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ (!) του Μητροπολίτη Αμβρόσιου κατέθεσαν και δύο «πράσινοι» δήμαρχοι της περιοχής: Ο δήμαρχος Αιγίου Θανάσης Παναγόπουλος και ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΝΤΟΝΗΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ, ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ