παπαθανάσης-για-εστίαση-θα-ανοίξουν-377499
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 23.05.2020 | 21:44

Παπαθανάσης για εστίαση: Θα ανοίξουν & εσωτερικοί χώροι με άλλους κανόνες

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, με βάση συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα προσδιοριστούν σύντομα, θα λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης, όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό mega ο υφυπουργός είπε ότι: το άνοιγμα της Δευτέρας είναι ένα πολύ κρίσιμο στάδιο και από αυτό θα κριθεί η συνέχεια και η εξέλιξη της αγοράς. Δεδομένου ότι δεν μπορούν όλοι οι χώροι εστίασης να επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα εξαιτίας της έλλειψης εξωτερικού χώρου, θα κριθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία αν μπορεί να προχωρήσει η διευθέτηση του ζητήματος αυτού και αν τα καταστήματα αυτά μπορούν να ανοίξουν εντός του Ιουνίου. «Θα λυθεί κάτω από κανόνες λειτουργίας διαφορετικούς από αυτούς που ισχύουν για τους υπαίθριους χώρους».

Ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ κι αν αυτή θα “φτάσει” στους καταναλωτές, ο υφυπουργός ανέφερε ότι είναι σίγουρος πως η αγορά θα λειτουργήσει και θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, την επόμενη Δευτέρα θα επανέλθει στην εργασία του, το 45% των εργαζομένων που είχαν σταματήσει την εργασία τους επανέρχονται και σε σύντομο χρόνο θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι καθώς θα υπάρξει και δεύτερο κύμα επιστροφών τον Ιούνιο.

Σε ότι αφορά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, είπε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι και όπου χρειάζεται επιβάλλονται πρόστιμα.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο δημιουργίας συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού σχετικά με τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων, ο κ. Παπαθανάσης υποστήριξε πως πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς οι δήμοι έχουν την ευθύνη για την εύρεση λύσης σε κάθε περιοχή.

Σχετικά με την ρευστότητα των επιχειρήσεων, ο ίδιος σημείωσε ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί και τρέχουν τα εργαλεία χρηματοδότησης.

Χρίστος Βούζας

Ο Χρίστος Βούζας γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ (τώρα Οικονομικό Πανεπιστήμιο) και έχοντας γερές βάσεις από τις σπουδές του αποφάσισε να ασχοληθεί με την εξοικονόμηση λέξεων. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ (μεταξύ άλλων, Αθηνόραμα, ραδιόφωνο και τηλεόραση του ΣΚΑΙ, STAR, Αθήνα 9.84, Flash 96, Βήμα, Καθημερινή, Μεσημβρινή, Αδέσμευτος Τύπος, City Press και Αξία) ως εκπαιδευτικός και στη συνέχεια ως πολιτικός-κοινοβουλευτικός συντάκτης. Το 2008 ίδρυσε την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, την οποία και διευθύνει μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκε με την Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ από το 2018 έως το 2019 παρουσίαζε στον ρ/σ «Αθήνα 984» την ομώνυμη εκπομπή. Τις ελεύθερες ώρες του όταν δεν διαβάζει, δεν ταξιδεύει και δεν συναναστρέφεται με τους ανθρώπους που αγαπά, πλάθει ιστορίες παίζοντας με τις λέξεις. Απόρροια αυτής της ενασχόλησής του ήταν η έκδοση, το 2015, από τις εκδόσεις «Φαρφουλάς» της συλλογής διηγημάτων «Ιστορίες με κακό τέλος». https://www.facebook.com/vouzasc