Ο Κουρουμπλής απάντησε στην… Kontra! Τι είπε για τα «100 φορτηγά χοντρό χαλίκι» (φωτο)

Στην εφημερίδα Kontra απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος με δηλώσεις του στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», μίλησε για την κατάσταση των προσφύγων στην Ειδομένη.

Στις 10 Μαρτίου η εφημερίδα Kontra κυκλοφόρησε με το εξής πρωτοσέλιδο:

«Δε χρειάζονται λεφτά, λίγο μυαλό χρειάζεται, γαμώτο σας!.. ΡΙΞΤΕ ΡΕ 100 ΦΟΡΤΗΓΑ ΧΟΝΤΡΟ ΧΑΛΙΚΙ Για να μην ζουν σαν τα γουρούνια μέσα στις λάσπες οι πρόσφυγες».

kontra1

Σε αυτό το πρωτοσέλιδο, επέλεξε να απαντήσει ο ΥΠΕΣΔΑ, τονίζοντας:

«Η προσπάθεια στην Ειδομένη δεν είναι εύκολη. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να φύγουν, παρότι ζουν κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι απλό. Προσέξτε τι συμβαίνει στην Ειδομένη:

Τα χωράφια είναι ιδιωτικά. Να ρίξεις χαλίκι, για να στεγανοποιήσεις το χώρο δεν έχεις το δικαίωμα. Είναι καλλιεργήσιμα κτήματα ιδιωτών.
Επίσης, ενώ από πλευράς διατροφής δεν υπάρχει πρόβλημα, πράγματι οι εγκαταστάσεις είναι τραγικές. Όμως οι άνθρωποι δεν θέλουν να φύγουν.

Επιμένουν να είναι εκεί, παρότι βιώνουν αυτές τις άθλιες συνθήκες. Όταν κάποιος έχει στο μυαλό του κάτι, δεν είναι εύκολο να τον πείσεις. Η προσπάθεια γίνεται.

Δεν είναι εύκολο να «αδειάσει» η Ειδομένη. Μπορεί να τους πάρει κανείς με το ζόρι; Όπου και να τους πας υπάρχει πάντα η επιθυμία να μείνουν. Δεν είναι διαχειρίσιμο ως επιλογή. Πρέπει να είμαστε κοντά στην πραγματικότητα.

Χθες κάποιος κυκλοφόρησε – γιατί υπάρχουν και τα συστήματα αυτά – ότι στις 17 του μήνα θα ανοίξουν τα σύνορα. Ο κόσμος έχει ελπίδα. Υπάρχει πολύ μικρός αριθμός που πείθεται. Και αυτοί που πείθονται και έρχονται προς Θεσσαλονίκη, φεύγουν και ξαναγυρνούν στην Ειδομένη. Δεν είναι εύκολο να πειστούν. Έχει ριζώσει στο μυαλό τους ότι όσο και αν ταλαιπωρηθούν εκεί, ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν εκεί που επιθυμούν».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΚΟΝΤΡΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!