Ο Μπαλάφας μιλάει για τη «σωστή στάση» του Καμίνη στο προσφυγικό

Τη «σωστή στάση» του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, εξήρε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στην εκπομπή Live U στο Star.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι εικόνες με τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, στα νησιά και στο Σύνταγμα είναι αποτρεπτικές για τον τουρισμό, ο Γ. Μπαλάφας υπογράμμισε:

«Το να μιλάμε συνεχώς για τους κινδύνους να μειωθεί ο τουρισμός στην Ελλάδα, δεν είναι η καλύτερη προσφορά στον τουρισμό μας. Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον Παρθενώνα μας, στον Ελαιώνα, υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος χώρος ανοικτής φιλοξενίας προσφύγων εδώ και αρκετό διάστημα χάρη στη σωστή στάση του κ. Καμίνη και του δήμου Αθηναίων. Ενοχλείται καθόλου κάποιος Αθηναίος, εσείς, εγώ, που είμαστε κάτοικοι και όχι πάρα πολύ μακριά από αυτήν την περιοχή, ενοχλούμαστε από την παρουσία αυτή αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων;».

Στο σχόλιο «Μα μιλάτε για κέντρο υποδοχής στον Ελαιώνα και από την άλλη έχετε κάνει κέντρο υποδοχής το λιμάνι του Πειραιά», ο υφυπουργός τόνισε: «Έχουμε μνήμες συλλογικές οι Έλληνες. Ο Πειραιάς μου θυμίζει τους κυνηγημένους τότε από τους Τούρκους, Έλληνες πρόσφυγες Ποντίους και άλλους Μικρασιάτες, που έρχονταν κυνηγημένοι στον Πειραιά, πριν από εβδομήντα χρόνια, και τότε ένα τμήμα των Ελλήνων αρμοδίων, ή ένα τμήμα του ελληνικού πληθυσμού, τους αντιμετώπιζε ρατσιστικά, επιθετικά. Αυτό μου θυμίζουν οι εικόνες που βλέπουμε συγκυριακά αυτήν την περίοδο στον Πειραιά. Πρέπει με ανθρωπιά, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, κανόνες, να αντιμετωπιστεί και αυτό το προσφυγικό ρεύμα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ


Αφήστε μια απάντηση