Ντόλιος σε Μητσοτάκη: «Θα γλιτώσουμε 3 εκατ. από το κλείσιμο φορέων, θα πληρώσουμε 40 λόγω ΦΕΚ»

«Σιγά τα ωά!»: Αυτή ήταν η αντίδραση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος στο νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση 23 φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου, ενώ προβλέπει επίσης ότι οι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των Ν.Π.Ι.Δ. που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση και ότι οι υπάλληλοι των Ν.Π.Δ.Δ. εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Ο κ. Ντόλιος χαρακτήρισε «μια τρύπα στο νερό» τα όσα αποτελέσματα επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης να επιφέρουν οι ρυθμίσεις που προωθεί και είπε συγκεκριμένα:

«Η εξοικονόμηση ανέρχεται γύρω στα 2,7 εκατ. ευρώ αλλά ταυτόχρονα από τις μη δημοσιεύσεις στο εθνικό τυπογραφείο – που προβλέπει επίσης το νομοσχέδιο- προκαλείται απώλεια εσόδων, περίπου 40 εκατομμυρίων. Άρα το επιβαρύνουμε! 

Σιγά τα ωά, το νομοσχέδιο, ως προς τα οφέλη και την ταχύτητα. Έως τώρα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό με σχέδια για κατάργηση φορέων» είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι αυτοί που απολύονται, κατά κανόνα είναι υπάλληλοι υψηλών προσόντων ενώ εκείνοι που διασώζονται όχι.»

«Προφανώς ο κ. Ντόλιος συγκρίνει μήλα με πορτοκάλια» ήταν η απάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη διευκρινίζοντας ότι «η κατάργηση φορέων έχει όφελος για το Δημόσιο και η κατάργηση των δημοσιεύσεων έχει κόστος για το δημόσια αλλά όφελος για τις επιχειρήσεις» δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο όφελος που θα έχουν οι μικρές ΕΠΕ από τη μη υποχρέωση συγκεκριμένων δημοσιεύσεων στο εθνικό τυπογραφείο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του, Αντώνη Μανιτάκη, επισημαίνοντας «εγώ παρέλαβα λίστες». Όπως είπε, «στο παρελθόν, κλείναμε οργανισμούς χωρίς κανέναν εργαζόμενο και κανένα δημοσιονομικό όφελος ή συγχωνεύαμε δομές και μεγάλα νομικά πρόσωπα χωρίς καμία πρόβλεψη για ουσιαστική εξοικονόμηση πόρων ως αποτέλεσμα αυτής της συγχώνευσης».

Μιλώντας, τέλος, για την υποχρέωση των εταιριών να δημοσιεύουν αποφάσεις και να πληρώνουν το Εθνικό Τυπογραφείο  έκανε λόγο για «νταβατζηλίκι».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΦΕΚ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!