Νέο ΑΣΕΠ: Συναντήσεις Θεοδωρικάκου με «Ελληνική Λύση», ΜΕΡΑ25

Μετά τον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με εκπροσώπους της «Ελληνικής Λύσης» και του ΜΕΡΑ25. Στο επίκεντρο το νομοσχέδιο για το νέο ΑΣΕΠ.

Αναλυτικά:

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον κ. Ευάγγελο Φανίδη, Γενικό Διευθυντή της «Ελληνικής Λύσης».

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, μεταξύ άλλων, είπε:

«Νομίζω ότι υπάρχει πολύ σημαντικό πεδίο κοινών ιδεών και αντιλήψεων. Θα προχωρήσουμε, το επόμενο διάστημα, με τη συγκεκριμενοποίηση του νομοσχεδίου, προκειμένου να πάρουμε και τις τελικές θέσεις των κομμάτων και πιστεύω να προχωρήσουμε με πολύ θετικό τρόπο και με συγκλίσεις ουσιαστικές».

Ο εκπρόσωπος της «Ελληνικής Λύσης», κ. Ευάγγελος Φανίδης δήλωσε:

«Πράγματι είχαμε μία πολύ σημαντική συζήτηση με τον υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, γύρω από τα θέματα που αφορούν το ΑΣΕΠ και την αναδιαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του. Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει, από ότι διαπίστωσα, τις καλύτερες των προθέσεων, προκειμένου να συνδιαμορφωθεί ένα πλαίσιο αναβάθμισης του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να επικρατήσει αυτό το στοιχείο, για το οποίο δημιουργήθηκε το ΑΣΕΠ, η αξιοκρατία δηλαδή. Και αναμένουμε τις τελικές προτάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργού. Θα μεταφέρω στον Κυριάκο Βελόπουλο τα όσα συζητήσαμε, σήμερα, με τον υπουργό, ώστε στην πορεία να προκύψει μία όσο το δυνατό καλύτερη συνεργασία -θέλω να ελπίζω- προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της αναβάθμισης ενός τόσο σημαντικού θεσμού».

Συνάντηση με ΜΕΡΑ25

Ακολούθησε η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τις κυρίες Φωτεινή Μπακαδήμα και Αγγελική Αδαμοπούλου, εκπροσώπους του «Μέρα25».

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε:

«Στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας, που έχει αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών, συναντήθηκα, πριν από λίγο, με τις κυρίες Μπακαδήμα και Αδαμοπούλου, οι οποίες εκπροσωπούν το κόμμα Μέρα25. Είχαμε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δημιουργική συνάντηση, με πολλές κοινές ιδέες και τη δυνατότητα συγκλίσεων και ενιαίας αντίληψης για το πώς μπορεί να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί το ΑΣΕΠ, να γίνουν πολύ πιο γρήγορα οι διαδικασίες του μέσα από την ψηφιοποίησή του. Και το κυριότερο, όλο αυτό να συνδυαστεί με μία μεγάλη παρέμβαση, όπου ο κατάλληλος άνθρωπος θα πηγαίνει στην κατάλληλη θέση στο Δημόσιο, θα υπάρξει αξιοκρατία, μέσα από γραπτές, διαγωνιστικές διαδικασίες, αξιόπιστες και αντικειμενικές. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Ο διάλογος που έχουμε, σήμερα, με όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων δείχνει ότι υπάρχει πολύ σημαντικό κοινό έδαφος για να ανταποκριθούμε όλοι μαζί στις ανάγκες των νέων ανθρώπων, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για αξιοκρατία στο ελληνικό Δημόσιο. Άρα συνεχίσουμε την προσπάθεια και είμαι πολύ αισιόδοξος».

Η κυρία Αγγελική Αδαμοπούλου δήλωσε:

«Είχαμε, πράγματι, σήμερα, μία πάρα πολύ εποικοδομητική και δημιουργική, πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. υπουργό. Ακούσαμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις ιδέες και τις προτάσεις, που αναμένεται να καταθέσει το Υπουργείο, στα πλαίσια νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ, ενός πάρα πολύ σημαντικού θεσμού. Σε συνδυασμό, λοιπόν, με τις προτάσεις και τις δικές μας ιδέες που, σήμερα, παρουσιάσαμε στον υπουργό, θεωρούμε ότι θα συμβάλλουμε όλοι μαζί, μέσα σε ένα κλίμα συναινέσεων και ευρύτερων συγκλίσεων στην αναβάθμιση αυτού του θεσμού, έτσι ώστε να υπάρχουν αξιοκρατικές διαδικασίες και, βεβαίως, να εμπεδωθεί ένα κλίμα διαφάνειας μέσα σε αυτόν το θεσμό, μέσα από τον εκσυγχρονισμό του θεσμού».

Η κυρία Φωτεινή Μπακαδήμα δήλωσε:

«Πράγματι, ήταν μία εξαιρετικά εποικοδομητική και χρήσιμη συζήτηση. Θα επανέλθουμε. Ο ΑΣΕΠ είναι ένας θεσμός που πρέπει να ενισχυθεί. Από εκεί και πέρα, καταθέσαμε, ήδη, τις προτάσεις μας. Μας ενημέρωσε ο κύριος υπουργός για τις δικές του και για το γενικότερο πλαίσιο του νομοσχεδίου. Θα επανέλθουμε και με γραπτές, επιμέρους, συγκεκριμένες προτάσεις του Μέρα25. Και θα είμαστε εδώ, για να καταλήξουμε σε ένα νομοσχέδιο, που θα εκσυγχρονίζει το ΑΣΕΠ, θα εκσυγχρονίζει τη στελέχωση του Δημοσίου, πάνω από όλα με αξιοκρατία και διαφάνεια».

Ø  Η συνάντηση με την εκπρόσωπο του «Κινήματος Αλλαγής», κυρία Ευαγγελία Λιακούλη, θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ, σε επιστολή του ΓΓ της ΚΟ, κ. Αχιλλέα Κανταρτζή, προς τον κ. Θεοδωρικάκο αναφέρει: «Προκειμένου να μπορέσουμε να εκθέσουμε ολοκληρωμένα κι εφ’ όλης της ύλης τις θέσεις μας, είναι απαραίτητο να προηγηθεί η δημοσίευση των θέσεων της κυβέρνησης με τη μορφή “νομοσχεδίου”».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΜΕΡΑ25, ΝΕΟ ΑΣΕΠ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!