Νεφελούδης: Απών 1,5 χρόνο εκπρόσωπος ΚΕΔΕ από το Συμβούλιο Ασφάλειας στην Εργασία

Aπάντηση σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ αναφορικά με τον θάνατο εργαζόμενου του δήμου Κρωπίας από τσίμπημα σφήκας δίνει με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης. Στην απάντηση του ο κ. Νεφελούδης επικεντρώνει στο αίτημα που προέδρου της ΚΕΔΕ «να συσταθεί άμεσα μια Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας με τη συμμετοχή και αντιπροσώπου της ΚΕΔΕ να καταρτιστεί συγκεκριμένη πρόταση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου». Ωστόσο, όπως λέει ο κ. Νεφελούδης η ΚΕΔΕ «συμμετέχει στο Συμβούλιο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (είναι ο φορέας του οποίου την ύπαρξη δεν γνωρίζει γιατί πως αλλιώς προτείνει την ίδρυση του;) με εκπροσώπους του (σ.σ. Αναστάσιος Γκιόλης και Βλάσσης Σιώμος) οι οποίοι όμως έχουν να παρουσιαστούν περίπου ενάμιση χρόνο στις συνεδριάσεις του»!!!

Αναλυτικά η ανάρτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας:

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Πατούλης με αφορμή τον θάνατο από αλλεργικό σοκ (από τσίμπημα σφήκας) του εργαζόμενου στον Δήμο Κορωπίου θυμήθηκε ότι πρέπει να αναφερθεί σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων στους Δήμους, προτείνοντας να διατίθενται μέτρα προστασίας των εργαζομένων και επίσης να συσταθεί μιά επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας με την συμμετοχή της ΚΕΔΕ. Να ενημερώσουμε λοιπόν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ότι ο φορέας στον οποίον προεδρεύει, συμμετέχει στο Συμβούλιο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (είναι ο φορέας του οποίου την ύπαρξη δεν γνωρίζει γιατί πως αλλιώς προτείνει την ίδρυση του;) με εκπροσώπους του, οι οποίοι όμως έχουν να παρουσιαστούν περίπου ενάμιση χρόνο στις συνεδριάσεις του. Να τον ενημερώσουμε επίσης ότι αποτελεί υποχρέωση των Δήμων όλης της χώρας η παροχή σε όλους τους εργαζόμενους Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), ελπίζω στον Δήμο του να τα παρέχει. Γιαυτό, μεσούσης της Μακεδονομαχίας που εργολαβικά έχει αναλάβει, να πληροφορηθεί για τα όργανα που συμμετέχει η ΚΕΔΕ και να φροντίζει για την συνέπεια στην παρουσία της εκεί, όπως και για τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους. Αφού μάθει για όλα αυτά τότε θα μπορεί να μας συμβουλεύει, μέχρι τότε και με δεδομένη την απουσία του από όλα αυτά, κρείττων σιγάν…..

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΕΔΕ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ, ΣΦΗΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!