Νέα προσπάθεια στήριξης Κουβέλη σε Μανιτάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη είχε απόψε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε μία νέα προσπάθεια να στηρίξει τον (πανταχόθεν βαλλόμενο) υπουργό της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επικοινωνία των κ. Κουβέλη και Μανιτάκη έγινε γνωστή μετά τις διαρροές ότι η τρόικα έδωσε το χειρισμό του θέματος της διαθεσιμότητας στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα  μετά τη διαπίστωση στην τετράωρη σύσκεψη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο ότι το μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις είναι το Δημόσιο, καθώς η τρόικα απορρίπτει το σχέδιο του Α. Μανιτάκη.

«Δεν θα περάσει ο εκβιασμός»

Μάλιστα, στην Αγίου Κωνσταντίνου μετά και την κόντρα στην υπόθεση χαράτσι με τον υπουργό Οικονομικών, ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, τονίζοντας ότι «δεν θα περάσει ο εκβιασμός της τρόικας» (σ.σ. δεν είναι, δε, σαφές αν στην «τρόικα», συμπεριλαμβάνει και τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών). Παράλληλα, επαναλαμβάνουν την επιχειρηματολογία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι το 2015 το Δημόσιο με τις συνταξιοδοτήσεις και τις αποχωρήσεις θα έχει 180.000 υπαλλήλους λιγότερους και θα υπολειτουργεί.

 

Διαβάστε επίσης:
«Θέλουν απολύσεις εδώ και τώρα»
Κεδίκογλου: Η τρόικα δεν επιμένει σε απολύσεις
Η… τρόικα κόβει το μισθό στους επίορκους
Αποδείξεις και ονόματα υπαλλήλων προς απόλυση ζητεί η τρόικα
Αποπομπή Μανιτάκη εδώ και τώρα θέλει η τρόικα
Το Δημόσιο δεν είναι το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις
Δημόσιο: Δείχνουν την έξοδο σε Μανιτάκη, διαθέσιμους
Οι «απρόθυμοι» Γιούρι και Αντώνης
Κουβέλης: Στήριξη σε Μανιτάκη και πρόγραμμά του για διαθεσιμότητα
«Καρφιά» Στουρνάρα στο Μανιτάκη για απολύσεις
Τελεσίγραφο τρόικας: Δεν προχωράμε χωρίς απολύσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση