μερική-άρση-lockdown-παρά-τα-κρούσματα-τους-849066
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 03.12.2020 | 11:41

Μερική άρση lockdown παρά τα κρούσματα & τους θανάτους: Ξεκινά η λειτουργία καταστημάτων από τη Δευτέρα

Όπως είχε προαναγγείλει από χθες η aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση παρά τον υψηλό αριθμό θανάτων, διασωληνωμένων και κρουσμάτων, αίρει μερικώς το lockdown, ανοίγοντας τα πρώτα καταστήματα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή τους από τα  super markets.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων

Υπενθυμίζεται ότι χθες  ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  2186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109655, εκ των οποίων το 52.9% άνδρες.

4949 (4.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29023 (26.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

613 (νέο ρεκόρ) συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 175 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 611 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.