Μείωση στον αριθμό των προσφύγων λόγω…απόδρασης

Μειωμένος εμφανίζεται ο συνολικός αριθμός των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με την κατάσταση που δημοσιεύει το Συντονιστικό της Κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εκτίμηση πλήθους για εκείνους που βρίσκονται στην Ειδομένη, ο αριθμός έχει πέσει από τις 12.000 που ήταν τις προηγούμενες μέρες, στις 10.500. Υπενθυμίζεται ότι με βάση χθεσινά ρεπορτάζ, οι άνθρωποι που αποτόλμησαν το πέρασμα του χειμάρρου που τους έφερε στο έδαφος των Σκοπίων ήταν περίπου 1.500.

Ο συνολικός πληθυσμός που παραμένει στα νησιά παραμένει υψηλός (9.229 άτομα) αν και οι νέες αφίξεις ήταν εξαιρετικά περιορισμένες (137) σε σχέση με τις 4.500 του προηγουμενου τριημέρου.

 

roes1

 

Εντείνεται η ασφυξία στο λιμάνι του Πειραιά καθώς ο αριθμός όσων παραμένουν στις εγκαταστάσεις του πλησιάζει πλέον τις 4.000 άτομα. Ο συνολικός αριθμός για τις δομές της Αττικής αγγίζει επίσης τις 12.000

 

roes2

 

Όπως προαναφέραμε, η μοναδική διαφοροποίηση στους αριθμούς της Βορείου Ελλάδας αφορά τους παραμένοντες στον λασπότοπο της Ειδομένης που μειώθηκαν. Ετσι, προκύπτει γενικό σύνολο για την Ελλάδα 43.719 ατόμων έναντι 44.532 την προηγούμενη μέρα.

 

roes3

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΕΙΔΟΜΕΝΗ, ΡΟΕΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!