Με τροπολογία η κατάτμηση εκλογικών Περιφερειών & ψήφου Ελλήνων του εξωτερικού

Με τροπολογία που θα εισάγει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στο νομοσχέδιο του «Κλεισθένη 1», θα προωθηθεί η κατάτμηση της Β΄ Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών σε τρεις μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, όπως και η κατάτμηση της Περιφέρειας Αττικής σε δυο περιφέρειες.

Πρόθεση υπουργείου και κυβέρνηση είναι να «σπάσουν» οι μεγαλύτερες Περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία θα περιλαμβάνει τη διαίρεση της Β΄ Αθηνών σε τρεις μικρότερες περιφέρειες [Βόρειου Τομέα (15 έδρες), Νότιου Τομέα (18 έδρες), Δυτικού Τομέα (11 έδρες)] και της Αττικής σε δύο [Ανατολική (10 έδρες), Δυτική (4 έδρες)].

Παράλληλα στην τροπολογία του ΥΠΕΣ θα προβλέπεται και η σύσταση Επιτροπής που θα ασχοληθεί με το θέμα της χορήγησης ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΝΔ έχει θέσει ως προϋπόθεση για την ψήφιση της κατάτμησης των Περιφερειών και την ταυτόχρονη χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες που διαμένουν εκτός Ελλάδας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!