«Μαχαίρι» έως και 10% σε επικουρικές συντάξεις

Περικοπές με δόσεις έρχονται από τον Ιούλιο σε όλες τις επικουρικές συντάξεις. Η αναδιατυπωμένη διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο προβλέπει ότι αρχικά θα γίνουν μειώσεις στα καταβαλλόμενα ποσά τα κριτήριο τη βιωσιμότητα και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι μειώσεις θα κινούνται μεταξύ 7% και 10% χωρίς να αποκλείει κανείς ότι μπορεί να είναι και παραπάνω, καθώς ο ρυθμιστής των περικοπών θα είναι το ύψος του ελλείμματος!

Σε δεύτερη φάση και για όσους αποχωρούν από την 1/1/2015 οι συντάξεις θα υπολογίζονται με 4 κριτήρια βιωσιμότητας, με τριμηνιαίο οικονομικό έλεγχο και αυτόματο ψαλίδι αν υπάρχουν ελλείμματα. Αυτό σημαίνει ότι το ψαλίδι θα είναι μεγαλύτερο το 2-15.

Στην πράξη λοιπόν για 1,2 εκατομμύριο συνταξιούχους που παίρνουν επικουρική από το ΕΤΕΑ έρχονται περικοπές από 1ης Ιουλίου. Οι μειώσεις θα ισχύσουν και για όσους αποχωρήσουν με σύνταξη μέχρι το τέλος του 2014. Όσοι αποχωρήσουν από 1/1/2015 θα έχουν μεγαλύτερες μειώσεις.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΑΧΑΙΡΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΕΤΕΑ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!