Λουκέτα – σοκ στο Δημόσιο απαιτεί η Τρόικα

Επειδή το πρόγραμμα δεν βγαίνει με τίποτα, επειδή από την πλευρά των πιστωτών αμφισβητείται ευθέως η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης στις υπηρεσίες και τους οργανισμούς του Δημοσίου, η Τρόικα ζητά να επαναληφθεί το μοντέλο του ξαφνικού θανάτου που ακολουθήθηκε στην ΕΡΤ, χωρίς μάλιστα να λειτουργήσει μετά νέος φορέας, μεταβατικός ή άλλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας έχουν μεταφέρει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την άποψη ότι μόνο με λουκέτα-σοκ στο Δημόσιο μπορεί να υπάρξει άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν αναφέρει ως παράδειγμα τον ΟΣΕ και το κανάλι της Βουλής. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι αυτή την πρόταση προωθούν για τις αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣΕΛΒΟΛΑΡΚΟ). Η ελληνική πλευρά έχει μεταφέρει στην Τρόικα ότι τέτοιου είδους «λύσεις» μπορεί να προκαλέσουν από πολιτικό ατύχημα έως κοινωνικές εκρήξεις.

Σχετικό ρεπορτάζ με τα λουκέτα στο Δημόσιο δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ενώ η Καθημερινή αναφέρεται στις προειδοποιήσεις τις κυβέρνησης για κίνδυνο πρόωρων εκλογών αν συνεχιστούν οι πιέσεις για «τρελές πολιτικές», σύμφωνα με έκφραση κυβερνητικού αξιωματούχου σε δηλώσεις του στον Guardian.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΛΟΥΚΕΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!