Λαϊκή Ενότητα: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Εσωτερικών για θανάτους από κρύο

Κάλεσμα για συμμετοχή στην προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 12 μ.μ, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 και Κλαυθμώνος) απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα. Κεντρικό αίτημα είναι η άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για την ουσιαστική προφύλαξη των αστέγων, ντόπιων και προσφύγων καθώς και του συνόλου των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την έλλειψη των στοιχειωδών παροχών προστασίας τους, ελέω των εξοντωτικών υφεσιακών μνημονιακών μέτρων, τα οποία έχουν οδηγήσει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας σε τραγικές συνθήκες διαβίωσης.

«Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχθεί άλλους θανάτους, κρυοπαγήματα και απάνθρωπη βασανιστική διαβίωση συμπολιτών μας από το ψύχος και τις άσχημες καιρικές συνθήκες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, σημειώνοντας πως «οι πρόσφατοι θάνατοι αποτελούν ταξικά εγκλήματα».

Για αυτό και απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση τα εξής:

  • Τη μεταφορά και την πλήρη σίτιση των αστέγων και των προσφύγων σε θερμαινόμενους κλειστούς χώρους, με τις κατάλληλες υποδομές,
  • Τη δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά,
  • Την επαναφορά του ΦΠΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο σε χαμηλό συντελεστή,
  • Τη δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου για τους ανέργους και
  • τη γενναία κρατική επιδότησή έως την απαλλαγή του πετρελαίου θέρμανσης από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για όλους τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΛΑΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΘΑΝΑΤΟΙ, ΚΡΥΟ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΑΣΤΕΓΟΙ, ΤΑΞΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!