Κυριάκος Πιερρακάκης: Το προφίλ του νέου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, νέος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, είναι πρόσωπο που προέρχεται από αυτό που αποκαλούνταν παλαιότερα εκσυχρονιστικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ.

Ο 36χρονος σήμερα διευθυντής ερευνών της διαΝΕΟσις, του think tank που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο 2016 από τον επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλο, δεν είναι ομως, παρά το νεαρό της ηλικίας του, πρωτάρης της πολιτικής.

Υπήρξε το νεώτερο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όταν το κόμμα ήταν στην κυβέρνηση μαζί με την Νέα Δημοκρατία και είχε εκπροσωπήσει μάλιστα την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που γίνονταν τότε με την τρόϊκα στο Παρίσι.

Είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και του ΜΙΤ, αλλά τελειώνοντας τις σπουδές του επέστρεψε στην Ελλάδα. Είναι πτυχιούχος Πληροφορικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η πρώτη του επαφή με την πολιτική έγινε την εποχή που ήταν η Αννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας, οταν του αναθέτει την διεύθυνση του Ινστιτούτου Νεολαίας, που έχει αρμοδιότητα τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Επισήμως στο ΠΑΣΟΚ εντάσσεται το 2012 όταν ο τότε επικεφαλής του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος του αναθέτει μια ομάδα παραγωγής πολιτικής για το 9ο Συνέδριο. Παράλληλα εκλέγεται και στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Υπήρξε υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2014 με το ψηφοδέλτιο της Ελιάς και ήρθε στην 6η θέση.

Ο κ. Πιερρακάκης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο που αποτελεί κορυφαία επιλογή της νέας κυβέρνησης, αφού στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να κηρύξει τον πόλεμο στην γραφειοκρατία. Ο κ. Πιερρακάκης είναι ειδικός σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, και έχει αναπτύξει ένα πλήρες σχέδιο για την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΦΙΛ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]