Κρήτη: Τελεσίγραφο Φάμελου για τα απορρίμματα -ΚΥΑ για τους Δήμους

Τελεσίγραφο ότι στις 19 Ιανουαρίου πρέπει να έχουν τελειώσει τα πάντα σε σχέση με τη δημιουργία των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) στην Κρήτη έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε την περασμένη Παρασκευή με τους Συντονιστές Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

O κ. Φάμελλος θα βρίσκεται στην Κρήτη 3 και 4 Ιανουαρίου προκειμένου να μιλήσει για το κρίσιμο ζήτημα των δασικών χαρτών, και στο περιθώριο της συζήτησης που θα γίνει θα συζητήσει και το κρίσιμο ζήτημα των ΦΟΔΣΑ το οποίο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει και μάλιστα άμεσα.Μάλιστα ενδεικτικό των προθέσεών του είναι το γεγονός ότι σχεδιάζει να υπογράψει το αμέσως επόμενο διάστημα Κοινή Υπουργική Απόφαση, προκειμένου άμεσα να ενεργοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για την επιβολή προστίμων σε όσους Δήμους δεν συμμορφωθούν με τα όσα ο νόμος προβλέπει.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φάμελλος έστειλε επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ ζητώντας «τη συμμετοχή του σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο των ΦΟΔΣΑ, το ταχύτερο δυνατόν», ανοίγοντας τον κύκλο της αναζήτησης ευθυνών για τις καθυστερήσεις των δημάρχων στην εφαρμογή του νόμου και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!