Κραυγή απελπισίας από ΑμΕΑ για το κοινωνικό μέρισμα -Οδηγίες από ΕΣΑμεΑ

Σοβαρές καταγγελίες υπάρχουν από Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, τα οποία για μια σειρά από αιτείς, δεν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά ΑμΕΑ, που προσφεύγουν σε ΚΕΠ, προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να λάβουν χρήματα και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αποχωρούν με κλάματα.

Ωστόσο σε ότι αφορά, το Κοινωνικό Μέρισμα, βάσει τη ΚΥΑ, κάθε ανάπηρο μέλος πριμοδοτείται με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω στην «ωφελούμενη μονάδα» η κλίμακα ισοδυναμίας προσαυξάνεται κατά 0,5.

Έτσι για παράδειγμα, τα όρια των ποσών στο παράρτημα Α της ΚΥΑ, για μονοπρόσωπο νοικοκυριό με άτομο με αναπηρία, διαμορφώνονται ως εξής: το εισοδηματικό όριο των 5.000 ευρώ γίνεται 7.500 ευρώ, των 7.000 γίνεται 10.500, των 9.000 γίνεται 13.500 ευρώ.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι για προβληματισμούς, απορίες ή τυχόν αποκλεισμούς ατόμων με αναπηρία από το κοινωνικό μέρισμα μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» στο τηλέφωνο 2109949837, μεταξύ 8-4 μ.μ. καθημερινά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, ΑΜΕΑ, ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!