Κως: Τι έδειξε η αυτοψία στα σχολεία

Όπως και στη Λέσβο, έτσι και μετά τον σεισμό της Κω, ακαριαία υπήρξε η αντίδραση της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., με την άμεση αποστολή εξειδικευμένου τεχνικού κλιμακίου ελεγκτών-μηχανικών της με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, πολιτικό μηχανικό, Βασιλη Καραγιάννη.

Σε συνεννόηση και συντονισμό με την Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. Ιωάννα Κοντούλη και με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα τεχνικά κλιμάκια της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. διενήργησαν τους απαιτούμενους ελέγχους στα σχολεία της πόλης της Κω και του Ζηπαρίου.
Συνολικά ελέγχθηκαν οκτώ (8) Δημοτικά Σχολεία, έξι (6) Νηπιαγωγεία, τρία (3) Γυμνάσια, δυο (2) Λύκεια, ένα (1) ΕΠΑΛ-ΙΕΚ και τρεις (3) Παιδικοί Σταθμοί που αντιστοιχούν σε εβδομήντα έξι (76) στατικά ανεξάρτητα κτίρια.

Εντοπίστηκαν σαράντα επτά (47) κτίρια τα οποία κρίθηκαν ως κατάλληλα, είκοσι (20) κτίρια τα οποία κρίθηκαν ως κατάλληλα τα οποία χρήζουν επισκευών και εννέα (9) κτίρια τα οποία κρίθηκαν ως προσωρινώς ακατάλληλα.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στα εννέα (9) προσωρινώς ακατάλληλα κτίρια, αυτά βρίσκονται στο 1ο Λύκειο Κω, στο 2 Λύκειο Κω και στο 1ο Γυμνάσιο Κω.

Στο νησί παραμένει ο μεγαλύτερος όγκος των μηχανικών-ελεγκτών της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. τα οποία θα ολοκληρώσουν έως την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, τους ελέγχους σε όλα τα σχολικά κτίρια του νησιού ενώ θα συνδράμουν στο έργο των τοπικών Αρχών και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΩΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΥΤΟΨΙΑ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΚΤΥΠ ΑΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!