Κονιόρδου: Διαβεβαίωσε την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ για διασφάλιση θέσεων εργασίας

Την Πέμπτη 22/2/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδίας Κονιόρδου με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Συζητήθηκαν ζητήματα, που αφορούν τους εργαζομένους στο Υπουργείο. Η Υπουργός διαβεβαίωσε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, ότι θα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Στο ζήτημα της προκήρυξης των 200 θέσεων μόνιμων αρχαιοφυλάκων καθώς και της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ένταξη στο υπουργείο των εργαζομένων με «ένδικα μέσα» επιβεβαιώθηκε, ότι οι αναγκαίες διαδικασίες προχωρούν κανονικά. Για το θέμα του σχεδίου Οργανισμού του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, υπήρξε ενημέρωση προς την Εκτελεστική Επιτροπή, ότι στην τελική φάση ολοκλήρωσης του σχεδίου  Οργανισμού θα λάβουν γνώση όλοι οι ενδιαφερόμενοι για πιθανές τελικές παρατηρήσεις.

Στο θέμα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας η Υπουργός τόνισε για ακόμα μία φορά, ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και η διευθύντρια του Ταμείου πρέπει να συνεχίσουν ακώλυτα το έργο τους. Η Υπουργός έχοντας ήδη  απορρίψει κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση για αλλαγή του προέδρου, μελών του Δ.Σ. ή της Διευθύντριας, ζήτησε την άμεση λήξη της κατάληψης από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ στα γραφεία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του φορέα, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος

α) να μην καταβληθούν δεδουλευμένα στους εργαζόμενους,

β) να κινδυνεύσει η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Βρεφονηπιακού σταθμού,

γ) να μην καταβληθεί το επίδομα κατασκηνώσεων στους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ, παρότι το σχετικό κονδύλι έχει εκταμιευτεί,

δ) να υπάρξουν προβλήματα στην ολοκλήρωση του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που βρίσκεται στην τελική του φάση

Τέλος τονίστηκε από την πλευρά της Υπουργού, ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία σκιά στη διαχείριση δημόσιου χρήματος κι ότι η διαφάνεια και η  λογοδοσία αποτελούν βασικούς πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΥΠΠΟ, ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ, ΛΥΔΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!