Κοινωνικό μέρισμα: Είναι επίσημο -Ποιο ποσό θα δοθεί «στοχευμένα»

Η τελική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα θα ληφθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Ήδη υπάρχουν πολλές εισηγήσεις για τους δικαιούχους και πολλές διαφορετικές σκέψεις. Στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται χώρος 436 εκ. ευρώ, από τον οποίο θα προκύψει το επίδομα.

Ωστόσο οι εκτιμήσεις δείχνουν ένα μέρισμα της τάξεως των 200 έως 300 εκ. ευρώ για χαμηλοσυνταξιούχους (πιθανόν), χαμηλόμισθους, δικαιούχους ΚΕΑ και ευπαθείς ομάδες.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, ένα άλλο ποσό της τάξεως των 150 έως 200 εκατ. ευρώ θα πρέπει να κρατηθεί ως «μαξιλάρι ασφαλείας», ενώ ένα μικρότερο ποσό θα κατευθυνθεί για τις δαπάνες Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) της ΔΕΗ.

Το «αποθεματικό»  436 εκατ. ευρώ δεν επιτρέπει άλλες ευελιξίες…

Σκέψη ακόμη υπάρχει και για να απορριφθεί η λύση της διανομής του διαθέσιμου μερίσματος μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ (η οποία χρησιμοποιήθηκε πέρυσι και πρόπερσι), καθώς ενισχύεται το σενάριο των στοχευμένων οικονομικών ενισχύσεων, στις οποίες έχει αναφερθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, τον τελικό λόγο θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος πάντως, έχει δεσμευτεί προσωπικά για την συγκρότηση τελικού καταλόγου δικαιούχων της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΕΡΙΣΜΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΑ, ΠΟΣΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΕΠΙΣΗΜΟ, PROTEINOMENA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!