Κατευθείαν οι προμήθειες κοινωνικών δομών από δήμους, περιφέρειες

Με «παρανομαστή» τη διαδικασία που προβλέπεται στον Ενιαίο Κανονισμό Προμηθειών των ΟΤΑ (ΕΚΠΟΤΑ), από τούδε και στο εξής, δήμοι και περιφέρειες καθώς και τα νομικά τους πρόσωπα, θα μπορούν να προμηθεύονται άμεσα τα είδη που χρειάζονται για τις κοινωνικές τους δομές.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 4 «Ρύθμιση ζητημάτων κατεπείγοντος χαρακτήρα του Υπουργείου Εσωτερικών – Προμήθειες ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού» του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τις επτά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου:

«Η διαδικασία ανάδειξης προμηθευτών – χορηγητών, για προμήθειες α) τροφίμων, β) λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου καθώς και παροχών των σχετικών υπηρεσιώ, γ) πετρελαιοειδών και δ) φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες των δήμων, των ιδρυμάτων και όλων των νομικών τους προσώπων, πραγματοποιείται εφεξής από τους οικείους δήμους. Κάθε γενική ή ειδική διάταξη που αντιτίθεται στο παρόν καταργείται» (παρ. 1).

Το ίδιο ισχύει και για τις περιφέρειες (παρ.3), ενώ οι Σύνδεσμοι και τα νομικά πρόσωπα αυτών μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα για τις κοινωνικές τους δομές «μέσω της διαδικασίας ανάδειξης προμηθευτών – χορηγητών οιουδήποτε εκ των δήμων ή των περιφερειών που τους έχουν συστήσει ή συμμετέχουν σε αυτούς, έπειτα από αίτηση τους και απόφαση των οικείων δημοτικών ή περιφερειακών συμβουλίων» (παρ. 4).

Όπως σημειώνεται στο άρθρο 4 «Ρύθμιση ζητημάτων κατεπείγοντος χαρακτήρα του Υπουργείου Εσωτερικών – Προμήθειες ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού» του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τις επτά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, διαγωνισμοί ανάδειξης προμηθευτών – χορηγητών που έχουν γίνει θεωρούνται νόμιμοι και εκτελούνται κανονικά ανεξάρτητα από το Όργανο που τις υπέγραψε (παρ. 5).

ΤΟ Ν/Σ ΜΕ ΤΙΣ 7 ΠΝΠ

Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε επίσης:
Και το Παρατηρητήριο στο ν/σ του υπουργείου Οικονομικών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠ-ΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΠΝΠ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!