Καψής: Χωρίς κομματικές παρεμβάσεις η επιλογή εργαζομένων για την ΔΤ - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Καψής: Χωρίς κομματικές παρεμβάσεις η επιλογή εργαζομένων για την ΔΤ

Ξεπέρασαν σύμφωνα με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, τις 3000 οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για την υπογραφή δίμηνης σύμβασης στον ενδιάμεσο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που θα προσλάβει αρχικά 589 άτομα.

Ο κ. Καψής σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό του Alpha, ο κ. Καψής εκτίμησε ότι το νούμερο των αιτήσεων θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο, καθώς όπως είπε τις τελευταίες ημέρες γίνονται οι περισσότερες αιτήσεις.  Να υπενθυμίσουμε ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης, λήγει στις 2 Αυγούστου.

Παράλληλα τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξει προκήρυξη και για τις υπόλοιπες  θέσεις, διευκρινίζοντας για ακόμα μια φορά ότι οι προσλήψεις θα ολοκληρωθούν μόνο εάν παραδοθεί το κεντρικό κτήριο της Αγίας Παρασκευής.

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί θα κριθούν με βάση την εμπειρία, την προηγούμενη εργασία στην ΕΡΤ και τα κοινωνικά κριτήρια, ενώ απέκλεισε κάθε περίπτωση κομματικών παρεμβάσεων στην διαδικασία.

Ο κ. Καψής εξέφρασε την αισιοδοξία του  ότι αρκετά σύντομα η Δημόσια Τηλεόραση θα εκπέμψει ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της απόφασης του ΣτΕ, ενώ όπως είπε όλες οι υποχρεώσεις και δικαιώματα που είχε η πρώην ΕΡΤ, έχουν μεταφερθεί στο δημόσιο και κατ’ επέκταση και στη δημόσια τηλεόραση.

«Θα γίνει προσπάθεια να ανταποκριθεί σε όλα», τόνισε και συμπλήρωσε ειδικά για τους αγώνες του Champions League το οποίο είχε η ΕΡΤ, ότι θα γίνει προσπάθεια να μεταδοθεί από έγκαιρα τη δημόσια τηλεόραση και μετά φαντάζομαι ότι θα περάσει και στην καινούργια τηλεόραση.

Αναφερόμενος στην σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη εργαζόμενων της ΕΡΤ για τη διαδήλωση στους πομπούς στον Υμηττό, χαρακτήρισε δικαιολογημένη την παρέμβαση του ειδικού διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, υποστηρίζοντας ότι  οι διαδηλωτές είχαν διακόψει την εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης

«Εγώ απλώς επισημαίνω κάτι το οποίο σήμερα απουσιάζει πλήρως από την ειδησεογραφία. Ότι δεν πήγαν να συνδέσουν την ΕΡΤ.  Διέκοψαν την εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.  Αυτό δεν το διάβασα πουθενά σήμερα», επισήμανε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!