Και οι δήμαρχοι στην κατηγορία «τακτικό προσωπικό» του Δημοσίου

Στο σύνολο του τακτικού προσωπικού του Δημοσίου περιλαμβάνονται και οι δήμαρχοι που αποτελούν μία εκ των κατηγοριών του Δημοσίου που λογίζονται ως «δημόσιοι λειτουργοί».

Όπως αναφέρεται όπως αναφέρεται στην Αιτιολογική Έκθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τις επτά νομοθετικές πράξεις, στο άρθρο 16, «προβλέπεται ότι στο σύνολο του τακτικού προσωπικού που υπηρετεί στην οικεία υπηρεσία ή φορέα περιλαμβάνονται και οι δημόσιοι λειτουργοί. Έτσι, αποσαφηνίζεται η έννοια του συνόλου του τακτικού προσωπικού ούτως ώστε ο συγκεκριμένος υπολογισμός να διενεργείται με βάση τα πραγματικά δεδομένα του φορέα ή της υπηρεσίας».

Μεταξύ άλλων, δημόσιοι λειτουργοί, είναι: α) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, οι αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και γενικοί γραμματείς υπουργείων, β) οι δήμαρχοι, γ) οι γενικοί γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δ) ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ε) οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, στ) οι δικαστικοί λειτουργοί, ζ) οι διπλωματικοί υπάλληλοι, η) οι γιατροί ΕΣΥ, θ) οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ και ι) οι διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων.

 

ΤΟ Ν/Σ ΜΕ ΤΙΣ 7 ΠΝΠ

Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, ΠΝΠ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!