Ιστοσελίδα υπουργείου Εσωτερικών: Ανοιχτά και επεξεργάσιμα όλα τα εκλογικά δεδομένα

  • Απο stergios
  • 12 Αυγούστου 2019 - 14:00
  • Comments Off

Ανοιχτά και διαθέσιμα σε όλους, σε επεξεργάσιμη μορφή είναι, είναι για πρώτη φορά, τα εκλογικά δεδομένα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/lipsi-archeion-apotelesmaton-ethnikon-eklogon, κάθε πολίτης έχει πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης και λήψης των αρχείων των εκλογικών αποτελεσμάτων, σε μορφή xls, ανά Εκλογική Περιφέρεια, για κάθε Εκλογικό Τμήμα. Αναρτημένα ήδη βρίσκονται τα αποτελέσματα των πρόσφατων Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, καθώς και των εκλογικών αναμετρήσεων του Σεπτεμβρίου και του Ιανουαρίου του 2015. Σταδιακά, η συγκεκριμένη ενότητα θα εμπλουτίζεται με τα δεδομένα όλων των εκλογών, Εθνικών, Ευρωεκλογών, καθώς και Δημοτικών – Περιφερειακών.

«Πρόκειται, στην ουσία, για την εφαρμογή του Ν.4305/2014 για την ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, που είχε επεξεργαστεί ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεσμευτήκαμε για ένα κράτος ανοιχτό στον πολίτη, με όρους διαφάνειας και λογοδοσίας. Αυτή τη δέσμευση υλοποιούμε από την πρώτη κιόλας μέρα, σε κάθε πτυχή της Δημόσιας Διοίκησης», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών, κ. Θοδωρής Λιβάνιος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΘΟΔΩΡΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!