ΥΠΕΣΔΑ: «Παγώνει» την συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων στους ΟΤΑ – Φέρνει νέο νόμο

Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία «παγώνει» τις διαδικασίες συγκρότησης τους.

Ωστόσο αργότερα σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών με εγκύκλιο του πρόκρινε
την έγκαιρη έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέων αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών και των νομικών προσώπων δημοσίου
δικαίου.

Πάντως σε ότι αφορά του ΟΤΑ, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο του υπουργείου: «Στο ψηφισθέν σχέδιο νόμου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» συμπεριλήφθηκε διάταξη (αρ. 171) με την οποία ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με τη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων του άρθρου 30 του ν. 4369/2016.

Κατόπιν τούτου παρακαλούμε για την ενημέρωση των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, προκειμένου να μην προβούν σε καμία σχετική, με τα οριζόμενα στο άρθρο 171 του εν λόγω νομοσχεδίου, ενέργεια, έως την παροχή νέων οδηγιών από την Υπηρεσία μας, δεδομένου ότι επίκειται νέα νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τα υπηρεσιακά συμβούλια των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού».

EΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΥΠΕΣΔΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!