ΥΠΕΣ: Έγγραφο στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για τους μαθητές Ρομά

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης απέστειλε έγγραφο προς τους Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καλώντας τους να μεριμνήσουν για τη διασφάλιση πρόσβασης των μαθητών Ρομά, χωρίς διακρίσεις, σε μία εκπαίδευση ποιότητας στη βάση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού.

Ο κ.Μιχελάκης επισημαίνει πως οι τοπικές αρχές οφείλουν να αναλάβουν ενεργό ρόλο, με κατάλληλες δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, για την αντιμετώπιση φαινομένων διαχωρισμού των παιδιών, λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής.

Επιπλέον ο υπουργός καλεί τους Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να μεριμνήσουν ώστε οι μαθητές Ρομά να έχουν ακώλυτη πρόσβαση στη φοίτηση, σε κανονικό περιβάλλον, σε όλα τα επίπεδα που ισχύουν για τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Την Πέμπτη, 21.11.2013 στις 11.00 το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή για τους Ρομά στην οποία προεδρεύει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΡΟΜΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!