€50,4 εκατ. σε ΟΤΑ για μεταφορά, πετρέλαιο

Με το συνολικό ποσό των 50,4 εκατ. ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας για το έργο της μεταφοράς των μαθητών αλλά και τη θέρμανση των σχολείων, μετά μάλιστα και της απειλές της ΠΕΔΔΜ ότι δε θα λειτουργήσει τα 300 σχολεία της περιοχής λόγω έλλειψης πετρελαίου. Αναλυτικότερα:

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη κατανέμεται το ποσό των 20 εκατ. ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικότερα, για τις περιοχές που βρίσκονται στην Α΄ και Β΄ ζώνη δίνεται επιπλέον το ποσό των 5 εκατ. ευρώ.

«Όπως είχαμε δεσμευθεί πριν τις εορτές, κανένα σχολείο δε θα μείνει χωρίς θέρμανση. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στην εκταμίευση 20 εκ. ευρώ για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών υποδομών σε όλη τη χώρα αλλά δίνουμε στοχευμένα σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επιπλέον 5 εκατ. ευρώ για να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα τα σχολεία τον υπόλοιπο χειμώνα. Είναι υποχρέωση του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και όλων των δήμων να προτάξουν τη χρηματοδότηση που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή 25,4 εκατ. ευρώ σε δήμους και περιφέρειες της χώρας για την αποπληρωμή οφειλών τους προς τους μεταφορείς.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!