Η λίστα των αναδρομικών: Ποιοι περιμένουν από τη Δικαιοσύνη το «πράσινο φως» για την επιστροφή μισθολογικών περικοπών

Την πόρτα για την επιστροφή χρημάτων και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων ανοίγει η δικαίωση δικαστικών και ενστόλων από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την επιστροφή των μισθολογικών περικοπών.

Σε στάση αναμονής μπαίνουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πανεπιστημιακοί, οι γιατροί και διπλωμάτες που αμείβονταν με ειδικά μισθολόγια.  Σύμφωνα με «Τα Νέα του Σαββάτου», στην περίπτωση των πανεπιστημιακών οι διεκδικήσεις τους για επιστροφή στις προ Αυγούστου 2012 αποδοχές δεν έχουν ακόμα κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

Στην περίπτωση των διπλωματών η απόφαση δεν μπορεί να προδικαστεί, δεδομένου ότι το σκεπτικό της απόφασης για τους ένστολους είναι ότι ανήκουν στον «σκληρό πυρήνα» του Δημοσίου.

Εν αναμονή της απόφασης της Δικαιοσύνης τηρούν και οι γιατροί.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι αποφάσεις επί των προσφυγών αναμένονται με το επόμενο δικαστικό έτος (από τον Σεπτέμβριο του 2014), και σε όλες τις περιπτώσεις μοιάζουν με γρίφο για δυνατούς λύτες.

Στην κυβέρνηση, πάντως, αναζητούν τρόπους να περιορίσουν τη δαπάνη, η οποία θα ανοίξει τρύπα στον προϋπολογισμό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΣΤΕ, ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!