ΡΟΗ
προηγ επομ

Η ΚΥΑ για σύσταση, συγκρότηση και ορισμό μελών Επιτροπής «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ»

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή για την υλοποίηση των υπηρεσιών του ενιαίου έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Βολουδάκη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Αθ. Σκορδά.

Το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» είναι ένα οριζόντιο έργο ιδιαίτερης σημασίας, η υποδομή του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακά Προγράμματα Ψηφιακή Σύγκλιση και Διοικητική Μεταρρύθμιση). Το έργο αφορά 34.000 δημόσια κτήρια -σχεδόν το σύνολο των κτηρίων των Δημοσίων Φορέων- ενώ σήμερα καλύπτονται 4.500 κτήρια και αποτελεί τον στρατηγικό πυρήνα για τη συγκρότηση του Δικτύου Δημοσίου Τομέα (ΔΔΤ).

Τα κύρια οφέλη του έργου είναι ότι:

– Συμβάλει σημαντικά στην περιστολή των δαπανών, μειώνοντας την ετήσια δαπάνη για τηλεπικοινωνίες κατά 50%. Σήμερα, το ετήσιο τηλεπικοινωνιακό κόστος των Δημοσίων Φορέων ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με τη λειτουργία του έργου θα μειωθεί σε περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ.

– Αναβαθμίζει τον βαθμό ευρυζωνικότητας.

– Αναβαθμίζει και βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ προσθέτει και νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως η τηλεσυνεργασία και το video streaming.

Η Επιτροπή είναι αρμόδια για την υλοποίηση των υπηρεσιών του ενιαίου έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού 635.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η επιτροπή συγκροτείται από:

– Τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ως πρόεδρο.

– Τη Γεωργία Μαραγκού, σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

– Τον Κωνσταντίνο Κουρνιώτη ως εκπρόσωπο του κόμματος «Νέα Δημοκρατία».

– Τον Χρήστο Νικολάτο ως εκπρόσωπο του κόμματος «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο».

– Το Γεώργιο Κυδωνάκη ως εκπρόσωπο του κόμματος «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα».

– Τη Μαρία Καραγιαννάκου ως εκπρόσωπο του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

– Το Δημήτριο Πέππα σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε κάλυψη θέσης του εκπροσώπου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή».

– Το Γεώργιο Παλαμαριζή ως εκπρόσωπο του κόμματος «Δημοκρατική Αριστερά».

– Τον Νικόλαο Μηλιώνη σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε κάλυψη θέσης του εκπροσώπου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Εκπρόσωποι των υπουργείων θα είναι:

– Υπουργείο Οικονομικών: Δραμηλάρη Καλλιόπη.

– Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων: Απόστολος Φρατζέσκος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΚΥΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ, ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!