ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου

  • Απο stergios
  • 22 Φεβρουαρίου 2020 - 19:51
  • Comments Off

Ευρεία σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, συγκλήθηκε το Σάββατο, με τη συμμετοχή των 52 νέων διοικητών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Νομών της χώρας, σε συνέχεια των χθεσινών συσκέψεων του ΓΓΠΠ με ανώτατα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΠΣ, παρουσία του αρχηγού, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του υπαρχηγού αντιστράτηγου Ιάκωβου Κλεφτοσπύρου, του επιτελάρχη αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου και του εθνικού διοικητή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, παρουσία και των δύο νέων προϊσταμένων Κλάδων του αρχηγείου του ΠΣ, των έξι νέων συντονιστών επιχειρήσεων που έχουν οριστεί για όλη την Επικράτεια, του διοικητή του νέου Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) και του διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, όπως προβλέπονται από τον νέο Νόμο 4662/20 για την αναδιοργάνωση του ΠΣ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ενημέρωση όλων των ανώτατων στελεχών για τον νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της επόμενης αντιπυρικής περιόδου. Ο Νίκος Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι η αναβάθμιση κι ο εκσυγχρονισμός του ΠΣ αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα έναντι των καταστροφών.

Επίσης, ανέφερε ότι οι συσκέψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν ήδη από τον Φεβρουάριο, σε συνέχεια και άλλων προπαρασκευαστικών ενεργειών, όπως η έκδοση από τα τέλη Νοεμβρίου του Γενικού Σχεδίου Ιόλαος για τις δασικές πυρκαγιές, καθώς, όπως είπε, η έγκαιρη προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων «αποτελεί κλειδί, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις δασικές πυρκαγιές που θα προκληθούν το ερχόμενο καλοκαίρι».

Επίσης, σημείωσε ότι παρόμοιες συσκέψεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να αξιολογείται η πρόοδος στους στόχους που έχει βάλει η πολιτική και φυσική ηγεσία, καθώς και να εντοπίζονται τυχόν προβλήματα και δυσλειτουργίες, ώστε να θεραπεύονται άμεσα.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί σύσκεψη του γενικού γραμματέα με τον διευθυντή και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε), παρουσία της ηγεσίας του ΠΣ, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα βελτίωσης της λειτουργίας του ανακριτικού έργου, καθώς και θέματα εκσυγχρονισμού της Δ.Α.Ε.Ε., αλλά και όλων των ανακριτικών γραφείων της χώρας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΣΚΕΨΗ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, ΔΑΕΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!