Φωτίου: Δωρεάν 165.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

Στην ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Χαρακτηριστικά, η κ. Φωτίου ανέφερε: «Φέτος τον Ιανουάριο μαζέψαμε όλους τους Δήμους στο υπουργείο. Τους είπαμε, ότι «δεν πάμε να χτίσουμε καινούργιους», αυτό θέλει 3-4 χρόνια, αλλά σε ακίνητα δικά τους ή φορέων τους, όπου να κάνουν τις μετατροπές που επιβάλλει ο κανονισμός λειτουργίας. Χρειαζόμαστε και μπορούμε να επιδοτήσουμε 400 σταθμούς για 10.000 θέσεις επιπλέον, τους είπαμε και εξηγήσαμε όλη τη διαδικασία, την τρέξαμε και σήμερα έχουμε 150 Δήμους που το έκαναν ήδη και προχωρούν. Δώσαμε άλλη μία παράταση, ώστε να μπουν και οι Δήμοι που δεν μπήκαν. Έχουμε ελπίδες ότι θα καλύψουμε τον αριθμό των 400 νέων βρεφονηπιακών φέτος».

Η ίδια τόνισε ότι «είναι μία πρόβα τζενεράλε για τους 1.800 που πρέπει να ιδρύσουμε του χρόνου, το 2019-2020 ο στόχος μας είναι 165.000 να είναι δωρεάν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αυτή είναι η μόνη απάντηση για τις πολιτικές του παιδιού και το δημογραφικό».

Η ίδια σημείωσε, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι «δεν έχουμε βρεφονηπιακούς σταθμούς» και πρόσθεσε ότι αυτά που λέει ο Μητσοτάκης «μόλις βγω θα βάλω όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς», βρίσκονται στη σφαίρα όχι της ουτοπίας, αλλά της μεγάλης ψευτιάς. Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρει ότι το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε βρεφονηπιακούς να βάλουμε τα παιδιά…»».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΦΩΤΙΟΥ, ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, 165.000 ΠΑΙΔΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!