Έξι στους δέκα υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο

Υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο τάσσεται το 60,6% των πολιτών έναντι 36% που τάσσεται κατά σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research (πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Ιουλίου σε δείγμα 1002 ατόμων σε όλη τη χώρα) που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.

Εντυπωσιακό είναι ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μοιρασμένοι (47,4% λένει «ναι» στις απολύσεις και 50% «όχι»), ενώ από τα υπόλοιπα κόμματα τα μεγαλύτερα ποσοστά στο «ναι» εμφανίζουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (71,3%), της ΝΔ (70,8%) αλλά και της ΔΗΜΑΡ (68,7%).

Παράλληλα σχεδόν δύο στους τρεις (64,5%)  πολίτες δηλώνουν υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το 65,2% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Rass, το 54,4% των ερωτηθέντων δήλωναν ότι συμφωνούν/ μάλλον συμφωνούν με τις απολύσεις, ενώ το 44,5 διαφωνεί/ μάλλον διαφωνεί και 1,1% απάντησε δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται οριακά του ΣΥΡΙΖΑ: Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 28,9%  έναντι 28,4%  του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  το ΠΑΣΟΚ 9,1%, οι Αν.Ελλ 5,6%, η Χρυσή Αυγή 12,1%, η ΔΗΜΑΡ 3,5% , το ΚΚΕ 6,1% και άλλο κόμμα επιλέγει το 6,2%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός προηγείται με 44,6% ο Αντώνης Σαμαράς έναντι 31,4% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό της ΝΔ θεωρείται από το 41,6% καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομίας έναντι 36,2% μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΚΑΠΑ RESEARCH


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!