έτοιμοι-για-κινητοποιήσεις-και-οι-εκπ-125530
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 12.02.2016 | 12:37

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις και οι εκπαιδευτικοί – Δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε στάσεις εργασίας

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με το σύνθημα «Όχι στη λογιστική αντίληψη στην εκπαίδευση. Ναι σε μόνιμους διορισμούς» προχωρούν σε κινητοποιήσεις δάσκαλοι και καθηγητές, την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου.

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ κήρυξαν δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12:00-14:00 και 14:00-16:00), ούτως ώστε οι εκπαιδευτικοί να συγκεντρωθούν στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, στις 13:30. Αίτημά τους είναι να μην πραγματοποιηθούν άλλες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, αλλά μόνιμοι διορισμοί.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι δάσκαλοι καταγγέλουν ότι τα κενά στα σχολεία «καλά κρατούν» και τονίζουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιστρατεύει αντιεκπαιδευτική μέθοδο για τη μέτρηση των κενών, τη «λογιστική των ωρών». «Όσο το υπουργείο συνεχίζει να βλέπει διδακτικές ώρες αντί για σχολικές τάξεις, τόσο θα συνεχίσει να διαλύει δημοτικά σχολεία» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΟΕ.

Σημειώνεται, ότι η ΔΟΕ είχε διαμαρτυρηθεί έντονα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, την περασμένη Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, για τις δηλώσεις του υπουργού, Ν. Φίλη, περί πλασματικών κενών.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.